Pół makro czyli przyrodnicze pstrykanki

Temat: Interpretacja wyników badań
" /> ">Panie doktorze, odebrałam dzisisaj wyniki badań krwi i moczu, a ponieważ wizytę u lekarza prowadzącego mam dopiro w przyszłym tygodniu, byłabym wdzięczna za Pana interpretację. Jestem w 14 tygodniu ciązy. Leukocyty 9,6 Erytrocyty 3,592 Hemoglobina 11,32 Hematokryt 32,12 MCV 89,4 MCH 31,5 MCHC 35,2 Płytki krwi 186 Limfocyty 15,62 Neutrofile 78,71 Limfocyty 1,5 Neutrofile 7,6 RDW-CV 11 PDW 10,9 MPV ... nieliczne Moczany pezpostaciowe nieliczne Bardzo dziękuję i pozdrawiam Muszla Troche morfologia zaczyna dolowac ( jest to w ciązy normalne) więc więcej witaminek by się przydało. Z powazniem JD
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=6873



Temat: Czy wyniki są prawidłowe ?
" />Panie Doktorze.Ponieważ jestem "niby" zdrowa a nadal nie zachodzę w ciążę postanowiłam zrobić podstawowe badania krwi oraz badanie tarczycy.Proszę o ich ocenę, bo w internecie są różne normy. Morfologia Leukocyty - 6,7 tys/ul Erytrocyty - 4,83 mln/ul hemoglobina - 13,7 g/dl hematokryt - 41,8 % MCV - 86,5 fl MCH – 28,4 pg MCHC – 32,8 g/dl Płytki krwi – 286 tys/ul Limfocyty – 37,2 % Inne (Eo, Bazo, Mono) – 7 % Neutrofile – 55,8 % Limfocyty – 2,5 tys/ul Inne (Eo, Bazo, Mono) 0,5 tys/ul Neutrofile – 3,7 tys/ul PDW...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=12795


Temat: Analiza ogólnego badania moczu
wyszly nadzwyczaj dobrze tym rzaem w moczu cukier jest sladowy a morfologia rewelacyjna:)))))mam pytanie czy podczas zwyklego badania moczu wykryc mozna bakkterie takie jak np chlamydioza,rzesistek czy inne? [ Dodano: 2007-08-23, 21:03 ] zrobilam rowniez ob i wyszlo 3 to chyba wydaje mi sie wporzadku:) [ Dodano: 2007-08-23, 21:09 ] HEMOGLOBINA-13,1 ERYTROCYTY-4,44 HEMATOKRYT-40,23 MCV-90,6 MCH-29,29 RDW-CV-12,03 PLYTKI KRWI-291 PDW-9,75 MPV5,5 LEUKOCYTY-7,93 THT-0,27...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=3650


Temat: Morfologia - wyniki i kilka pytań
CO oznaczają te wyniki?? leukocyty 5,6 tys/ul erytrocyty 4,79 mln/ul hemoglobina 12,4 g/dl hematokryt 37,5 % MCV 78,32 fl MCH 25,92 pg MCHC 33,1 g/dl płytki krwi 126 tys/ul limfocyty 29,1% inne (Eo, Bazo Mono) 5,3% Neutrofile 65,6% limfocyty 1,6 tys/ul inne (eo, Bazo, Mono) 0,3 tys/ul neutrofile 3,7 tys/ul RDW-CV 13,9% PDW 19,41 fl MPV 12,4 fl P-LCR 43,41 % Dodam,...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=1838


Temat: Gardło - wycinanie migdałków
[quote="Peter"]konkretną efektywność można ocenić po ok. 4-5 msc Po 4 m-cach od zakończenia kuracji ribomunylem mam takie wyniki: Morfologia •Leukocyty 5,3 tys/ul Neutrofile 66,0 % (3,5) Inne 8,0 % (0,4) Limfocyty 26,0 % (1,4) •Erytrocyty 4,33 mln/ul •Hemoglobina 13,2 g/dl •Hematokryt 38,4 % •MCV 88,7 fl •MCH 30,5 pg •MCHC 34,4 g/dl RDW-CV 13,5 RDW-SD 40,0 •Płytki krwi 348 tys/ul MPV 8,1 fl P-LCR 11,90 % PDW 8,6 Mocz •Ciężar właściwy 1,010 •Białko w moczu neg •Glukoza neg •Aceton neg •Odczyn PH 6,0 •Urobilinogen 0,1 Îźm ol/l •Bilirubina w moczu neg •Leukocyty 0-2...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=5483


Temat: Pomoc w rozszyfrowaniu wyników
Witam Bardzo prosze o pomoc w rozszyfrowaniu wyników moich badań... Zrobiłam morfologie i niby jest że wszystko w normie ale ktoś mi powiedzial ze mam plytek krwi chyba za duzo i ze moge miec za rzadką krew czy jakoś tak :roll: i czegos tam za dużo a czegoś za malo ... Mam zaburzenia odżywiania i chciałabym wiedziec czego właśnie mam za mało a czego za dużo i co to moze ewentualnie oznaczac i czy wogole ma jakies znaczenie.... przepisze wyniki Morfologia: Leukocyty 5,3 tys/ul min-3.8 ; max-10 Erytrocyty 4.41mln/ul min3,7 max5,1 Hemoglobina 13,2 g/dl min13 max16 Hematokryt 39 % min37 max47 MCV 88,4 fl min80 max99 MCH 29.9 pg min27 max35 MCHC 33,8 g/dl min 32 max37 Płytki krwi 256 tys/ul min140 max440 Limfocyty ... tys/ul RDW-CV 13,9 % PDW 9,4 fl MPV 8,92 fl P-LCR 16,1 % co oznaczają te wyniki ? bardzo prosze o szybką odp.
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=966


Temat: Ciagle chora
Witaj Peter, mam wyniki mojego dziecka proszę o opinię czy są prawidłowe, córka ma prawie 5 lat. Morfologia Leukocyty 5,8 Erytrocyty 5,27 Hemoglobina 15,3 Hematokryt 44,2% MCV 83,92 MCH 29 MCHC 34,6 Płytki krwi 313 Limfocyty 59,81% Inne (Eo, Bazo, Mono) 7,4% Neutrofile 32,82 Limfocyty 3,5 Inne ( Eo, Bazo, Mono) 0,4 Neutrofile 1,9 RDW-CV 14,7% PDW 10,4 MPV 9,7 P-LCR 22,4%...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=8598


Temat: INTERPRETACJA WYNIKOW
Dzien Dobry ! Prosze o pomoc w interpretacji wynikow badan: OB 17 mm/h MORFOLOGIA KRWI leukocyty 6,7 tys/ul erytrocyty 3,80 mln/ul hemoglobina 11.9 g/dl hematokryt 35,3 % MCV 92,9 fl MCH 31,3 pg MCHC 33,7 g/dl Płytki krwi 220,0 tys/ul Limfocyty 31.5 % Inne ( EO. Bazo. Mono ) 7,7 % Neutrofile 60,8 % Limfocyty 2,1 tys,ul inne ( Eo, Bazo, Mono ) Neutrofile 4,1 tys/ul RDW-CV 13,5 % PDW 13,6 fl MPV 11,9 fl P-LCR 39,1 % Bardzo prosze o interpretacje tych wynikow :roll:
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=932


Temat: Bardzo proszę o analize wyników.
Oto kawałek moich wyników z dnia 24-11-2006 -Morfologia --WBC --- NEUT 2,91 --- NEUT% 41,9 ( za mało) Reszta w WBC w normie --PDW 64,7 ( za dużo ) -Mikroskopowa ocena rozmazu krwi Gran. obojętn. o jądrze podzielonym 43 % ( za mało ) Limfocyty 49% ( za dużo ) [ jeśli potrzeba wpisze resztę wyników ] Miałem razem też robione coś...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=1259


Temat: Rumień guzowaty
MCH=27,8 pg [27.0-34.0]; MCHC=32,6 g/dl [32.0-36.0]; RDW= 14,4H % [11,5-14,0]; płytki =479H tys/?I [150-400]; MPV= 8,0 fL [6,5-10,5]; PCT =0,4% [0,1-0,5]; PDW=11,5% [0,0-19,0]; limfocyty% [25,0-50,0]; Monocyty %= 7% [2-10]; Granulocyty% =...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=2148


Temat: Zapalenie spojowek z objawami suchego oka
Morfologia krwi obwodowej napisze tylko to gdzie są strzałki : MCHC 32,0 ( granica od 32,6 - 35,6 ) LYM % 17,4 ( 20,0 - 45,0 ) NEU % 76,3 ( 45,0 - 70,0 ) NEU # 6,6 ( 2,5 - 6,5 ) PDW 19,8 ( 9,0 - 17,0 ) MPV 13,6 (6,5 - 11,0) P-LCR 53,6 ( 13,0 - 43,0 ) Mikroskopowy rozmaz krwi: neutrofile segmentowane 82 (45 - 70) limfocyty 16 (20 - 45 )
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6574


Temat: Skąd ten ból
- 35 [d/dl] RDV-CV - 12.7 [%] MCH -32.8 [pg] PLT - 194 [10*3/ul PDW - 12.6[fl] MPV - 10.1[fl] P-LCR - 25.5[%] rozmaz (pomiar automatyczny) wart.b NEUT - 3.7 [10*3/ul]...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=1813


Temat: Zawyzone erytrocyty
4,3-11 płytki krwi;237 norma 150-400 hemoglobina17,5 norma 14-18 PDW;17,1 norma9-17 MPV;12,5 norma8-12 LYMPH;30,1 norma20-45 MXD;10 norma 0-10 NEUT;59,9 norma 45-70 reszta morfologi miesci sie w normach glukoza 92 norma 74-105 no...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=7350


Temat: Wyniki badan
Prosze o zinterpretowanie moich wyników ponieważ nie wiem jak je odczytać? BIOCHEMIA glukoza 111 żelazo 95 IMMUNOCHEMIA TSH 3 gen. 1,46 OB 10 morfologia krwi pełnej WBC 6,21 RBC 4,56 HGB 12,9 HCT 40,3 MCV 88,4 MCH 28,3 MCHC 32,0 RDW-SD 39,7 RDW-CV 12,7 PLT 251 PDW 16,1 MPV 12,5 P-LCR 43,9 krwinki białe NEUT 3,23 NEUT% 52,0 LYMPH 2,18 LYMPH% 35,1...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=5401


Temat: POMOC W INTERPRETACJI BADAŃ KRWI U KOBIETY
pROSZĘ O POMOC W INTERPRETACJI BADAŃ KRWI U KOBIETY. OB - 30 MORFOLOGIA LEUKOCYTY-4,6 ERYTROCYTY-3,94 HEMOGLOBINA-12,9 HEMATOKRYT- 36,2 MCV-91,9 MCH-32,7 MCHC-35,6 CHCM-35 RDW-11,2 HDW-2,3 PŁYTKI KRWI-190 CH-32,1 MPV-11,1 PCT-0,21 PDW-54,1 HEMOGRAM...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=3656


Temat: Wyniki krwi - Morfolofia
Odebrałam dziś Morfologię i 3. parametry są podwyższone: Średnia objętość krwinki (MCV) 93,7, norma: 77,0-93,0 Wskaźnik zróżnicowany objętości płytek (PDW) 11,5, norma: 6,1-11,0 Zawartość procentowa płytek dużych (P-LCR) 25,8, norma: 6,0-25,0...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=4331


Temat: PROSZĘ O INTERPRETACJĘ WYNIKÓW BADAŃ
MORFOLOGIA leukocyty 6.4 tys/ul erytrocyty 4.88 mln/ul hemoglobina 14.6 g/dl hematokryt 44.5 % MCV 91 fl MCH 30.0 pg MCHC 32.9 g/dl płytki krwi 298 tys/ul limfocyty 31.8 % inne(Eo,Bazo,Mono) 8.5 % neutrofile 59.7 % limfocyty 2.0 tys/ul inne(Eo.Bazo,Mono) 0.5 tys/ul neutrofile 3.9 tys/ul RDW-CV 14.5 % PDW 14.8 % MPV 8.2 fl PCT 0.244 % Rozmaz-manualnie segmentowane 45 % kwasochlonne 3...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=1214


Temat: Nie do końca na temat ale może ktoś wie...
Morfologia Leukocyty 3,8 tys/ul norma 3,8 - 10 (troche niskie chyba???) Erytrocyty - 4,14 mln/ul norma 3,7 - 5,1 Hemoglobina - 13,4g/dl norma 12,0 - 16,0 Hematokryt - 37,5 % norma ... 37 Płytki krwi - 244 tys/ ul norma 140 - 440 Limfocyty - 39,6 % ( z tych dalszych to już nic nie rozumiem ;-) ) Inne (Eo, Bazo, Mono) - 5,3 % Neutrofile - 55,1 % Limfocyty - 1,5 tys/ul Inne (Eo, Bazo, Mono)- 0,2 tys/ul Neutrofile - 2,1 tys/ul RDW-CV - 13,2 % PDW - 12,6 fl MPV - 10,2...
Źródło: mamo-tato.pl/phpbb3/viewtopic.php?t=6486


Temat: Panie Jarku na pomoc! padaczka u dwuletniej suni
... PDW - 16,8 fL MPV - 12,3 fL P-LCR - 42,4 % PCT - 0,24% Panie doktorze !!! Bardzoproszę o interpretację wyników i pomoc !!! Jak dla mnie leczenie nie daje...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=10921


Temat: czy to trzustka??
Moja suka miała robione badanie krwi, podobno wszystko jest ok, ale ja nie wiem co myśleć bo bardzo nie podoba mi się poziom A-amylazy. Czy jej wyniki naprawdę są oki? -glukoza 90 mg/dl -AspAT 15 U/L -ALAT 26 U/l -fosfataza alkalliczna 24 U/L - A-amylaza 244 U/l -bilirubina całkowita 0,6 mg/dl -mocznik 42 mg/dl -kreatynina 1,0 mg/dl -gamma GT 6 U/L Morfologia: -leukocyty 12,24 tys/ul -erytrocyty 5,32 mln/ul -hemoglobina 13,6 g/dl -hematokryt 38,4 % -MCV 72,2 fl -MCH 25,6 pg -MCHC 35,4 g/dl -płytki krwi 280 tys/ul -limfocyty 94,94 % -limfocyty 11,64 tys/ul -RDW-SD 37 % - PDW 14,8 fl -MPV 12 fl -P-LCR 43,21 % - OB 3 mm/h Rozmaz manualnie -pałeczkowate 1 % -segmentowane 70 % -kwasochłonne 4 % - limfocyty 23...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=558


Temat: wyniki morfologii dziecka
interpretacje ponieważ do doktorki ide dopiero we czwartek,a do tego czasu zwariuje z nerwów, oto one: morfologia: WBC 8,0 GRAN # 4,1 GRAN% 51,8% EO# 0,2 EO% 2,1% BAZO# 0,1 BAZO% 1,1% LYM# 3,2 LYM% 39,8% MONO# 0,4 MONO% 5,2% RBC 4,69 HGB 7,7 HCT 0,366 MCV 78,0 MCH 1,64 MCHC 21,1 RDW 13,0 PLT 496 MPV 7,4 PDW 16,5 PLCT 3,7...
Źródło: doctormed.pl/board/viewtopic.php?t=763


Temat: Jak zinterpretować wyniki badań?
Mam 4-miesiecznego maluszka i własnie zrobiłam mu badania,ale nie wiem co to wszystko oznacza.Proszę pomóżcie... AspAT-36,51U/l CRP-Białko C-reaktywne 5,00mg/l a wartość referencyjna do 5,00 Morfologia krwi z rozmazem RBC 5,65x10^6/uL wart.ref.to 3,10-4,50 HGB 14,10g/dl HCT 42,90% MCV 76,00fL MCH 24,90pg wart.ref.to 27,00-32,00 MCHC 32,70g/dl RDW 12,70% PLT 410,00x10^3/uL wart.ref 150,00-400,00 PDW 17,20% MPV 8,10fL PCT 0,33% WBC 15,50x10^3/uL LYM% 66% wart.ref to...
Źródło: atopowe-zapalenie.pl/forum/viewtopic.php?t=4110


Temat: Wyniki krwi
Witam! Mam 29 lat i następujące wyniki badań (materiał pobierany rano na czczo) : OB - 20 MORFOLOGIA 18 PARAMETRóW Leukocyty 7,8 tys/ul przy normie min. 4,0 - max. 8,0 ~ ... 27 - 32 ~ MCHC 35,2 g/dl 30 - 37 ~ Płytki krwi 186 tys/ul 140 - 400 ~ Limfocyty 17,5 % 18 - 50 L Inne (Eo, Bazo, Mono) 2,4 % 3 - 15 L Neutrofile 80,1 % 45 -75 H Limfocyty 1,3 tys/ul Inne (Eo, Bazo, Mono) 0,1 tys/ul Neutrofile 6,4 tys/ul RDW-CV 12,7 % 11,5 - 14 ~ PDW...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Nerwica lękowa
fl MCH 29,6 pg MCHC 30,6 g/dl RDW 11,6% WBC 6,4 tys/ul LYM 2,8 tys/ul MON 0,4 tys/ul GRA 3,2 tys/ul LYM% 44,1% MON% 5,7% GRA% 50,2% PLT 269 tys/ul PDW 14,0 fl MPV 8,5 fl PCT 0,2% Mialem tez robione badanie na przeciwciala anty-Helicobacter pyloni. Wynik ujemny. Cukier we krwi wynosi 84 mg/dl. Jutro mam miec jeszcze zrobione usg jamy brzusznej....
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=8988


Temat: Ciagle chora
Dzisiaj zrobiłam synkowi część badań. Oto wyniki: morfologia z rozmazem: Leukocyty: 6,1 tys/Âļl 6,0 17,5 N Erytrocyty: 4,8 mln/Âļl 3,9 5,0 N Hemoglobina: 12,6 g/dl 11,0 13,8 N Hematokryt: 37,50 % 32,00 40,00 N MCV: 79 fl 72 87 N MCH: 26 pg 26 30 N MCHC: 33,6 g/dl 32,2 36,2 N Płytki krwi : 247 tys/Âļl 210 490 N RDW-CV: 13,4 % 11,6 14,8 N PDW: 13,1 fl 9,0 17,0 N MPV: 10,9 fl ... 544,00 IU/ml 0,00 45,00 H Wymazy będą chyba do tygodnia czasu. A z tych badań co wynika? Ta morfologia chyba taka sobie - niby ok, ale leukocyty na granicy normy, eozynofile poniżej...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=8598


Temat: Bardzo prosze o interpretacje
Bardzo prosze o analize mojej morfologii. Od kilku lat jest ona niezgodna z norma ( WBC,NEU, LYM, EOS, MPV) i bardzo mnie to niepokoi. Lekarz domowy twierdzi, ze nie musze sie przejmowac mnie jednak to martwi, bo przedtem morfologie mialam normalna Lapie rozne infekcje gornych drog oddechwych. ktore nie chca pomimo antybiotykow ustepowac. mam tez infekcje bakteryjne. Czy rzeczywiscie mam powod do zmartwienia? Co zrobic by polepszyc ma morfologie? Czy konieczne sa jakies dodatkowe badania? Mam 53 lata. Z gory dziekuje za odpowiedz. MORFOLOGIA KRWI OBWODOWEJ WYNIK BADANIA WBC 3,74 K/ul * NEU% ... 13,03 g/gl HCT 41,0 % MCV 87,2 fl MCH 28,3 pg MCHC 32,4 g/dl RDW-CV 15,5 % PDW 16,8 fl PLT 193 K/ul MPV 12,2 fl * PP-LCR 41,2 % PCT...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=8526


Temat: Analiza wyników badań
- 38.9 WSKAŹNIKI CZERWONOKRWINKOWE MCV- 87 MCHC - 34.0 MCH 29.7 RDW 11.8 PŁYTKI KRWI PLT 189 PDW 16.3 MPV 8.6 ROZMAZ GRAN 3.2 %GRAN 57.0 LYMPH 2.1 %LYMPH 39.8 MONO ... bilirubina - nieobecna urobilinogen - prawidłowy ciała ketonowe - nieobecne azotyny- nieobecne krew - nieobecna MOCZ-OSAD nabłonki płaskie - nieliczne w preparacie nabłonki okrągłe - nieobecne Śluz - nieobecny leukocyty -...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6555


Temat: Odwieczny problem z gardłem, uchem i zatokami
Witam, Panie Peter byłem u lekarza rodzinnego i dostałem skierowanie do laryngologa ( 21.07 wizyta). Ponadto wykonałem badania które Pan zaproponował. Oto wyniki : Morfologia krwi obwodowej ( po prawej stronie wyniki z 21.04.09) WBC 5.8 Erytrocyty 5.31 5.23 Hemoglobina 16.5 16.3 Hematokryt% 48.1 48.5 MCV 90.6 93.0 MCH 31.1 31.2 MCHC 34.3 33.7 RDW-CV % 15.0 Płytki krwi 232 278 LYM% 49.0% za wysoko 51.9 MXD% 17.0% za wysoko NEU% 34.0% za nisko 33.1 LYMPH# 2.8 MXD# 1.0 NEUT# 2.0 za nisko PDW 10.8 MPV 9.5 P-LCR 21.3 Mikroskopowy rozmaz krwi Neutrofile...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=4336


Temat: Przewlekły kaszel i stan podgorączkowy
Witam ponownie i od razu przepraszam, ze pisze 2 posty pod soba... Caly czas nie moge sobie poradzic z opisanymi przeze mnie wyzej objawami. Zrobilem badania krwi, w ktorych na moje oko nie ma nic niepokojacego: Morfologia: Leukocyty 4,7 tys/ul (3,8 - 10) Erytrocyty 5,49 mln/ul (4,2-6,0) Hemoglobina 16,5 g/dl (14,0-18,0) Hematokryt 45,8% (40-54) MCV 83,42 fl (80-99) MCH 30,1pg (27-35) MCHC 36 g/dl (32-37) Płytki krwi 162 tys/ul (140-440) Limfocyty 35,5% Inne(Eo, Bazo, Mono) 9,1% Neutrofile 55,4% Limfocyty 1,7 tys/ul Inne(Eo, Bazo, Mono) 0,4 tys/ul Neutrofile 2,6 tys/ul PDW 13fl MPV 10,8fl ... pojedyncze Leukocyty 3-5 wpw (0-5) Erytrocyty świeże 1-3 wpw (0-3) Pasma śluzu b.liczne Bakterie - nieliczne Glukoza we krwi 74mg/dl (74-106) Żelazo ug/dl 123 (70-180) ASO 22 lU/ml (0-200) CRP ilościowo 0,2 mg/l (0-5) Wymaz z gardła zrobię dopiero za tydzień (czekam po skończonym antybiotyku). Czy mimo takich wyników badań krwi, możliwe aby w gardle siedziały jakieś bakterie ? (gronkowiec ?). Czy przy robieniu badań krwi, także powinno się odczekać jakiś czas po kuracji antybiotykowej ? Cały czas mam stan podgorączkowy 37,0-37,3, kaszel jakby trochę mniej, ale cały czas suchy i czuję, jakby...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=8238


Temat: Stany podgorączkowe - od 3 miesiecy
powiedział że jest w porządku. Moja morfologia: Leukocyty 3,98 tys/ul Erytrocyty 4,99 mln/ul Hemoglobina 14,7 g/dl hematokryty 41,4% MCV 83,0 fl MCH 29,5pg MCHC 35,5g/dl płytki krwi 233 tys/ul neutrofile 42,9% limfocyty 41,5% monocyty 11,1% eozynofile 4,0% bazofile 0,5% neutrofile 1,71 tys/ul limfocyty 1,65 tys/ul monocyty 0,44 tys/ul eozynofile 0,16 tys/ul bazofile 0,02 tys/ul PDW 12,7 fl MPV 10,7 fl pct 0,25...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6320


Temat: PROSZĘ O INTERPRETACJĘ WYNIKÓW BADAŃ
płytki krwi 455,1 tys/ul limfocyty 64,41 % inne(Eo,Bazo,Mono) 19,6 % neutrofile 16,02 % limfocyty 5,8 tys/ul inne(Eo.Bazo,Mono) 1,8 tys/ul neutrofile 1,4 tys/ul PDW 9,8 % MPV 9,1 fl P-LCR 18,3 %...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=1214