Pół makro czyli przyrodnicze pstrykanki

Temat: Interpretacja wyników badań
" /> ">Panie doktorze, odebrałam dzisisaj wyniki badań krwi i moczu, a ponieważ wizytę u lekarza prowadzącego mam dopiro w przyszłym tygodniu, byłabym wdzięczna za Pana interpretację. Jestem w 14 tygodniu ciązy. Leukocyty 9,6 Erytrocyty 3,592 Hemoglobina 11,32 Hematokryt 32,12 MCV 89,4 MCH 31,5 MCHC 35,2 Płytki krwi 186 Limfocyty 15,62 Neutrofile 78,71 Limfocyty 1,5 Neutrofile 7,6 RDW-CV 11 PDW 10,9 MPV ... nieliczne Moczany pezpostaciowe nieliczne Bardzo dziękuję i pozdrawiam Muszla Troche morfologia zaczyna dolowac ( jest to w ciązy normalne) więc więcej witaminek by się przydało. Z powazniem JD
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=6873



Temat: badanie moczu-wyniki????
psiak został zcewnikowany i miał pobraną krew (w narkozie lekkiej i przy wielkich próbach weterynarza-kłopot z cewnikiem dla maleństwa był). oto wyninki robione tym razem w laboratorium szpitala: mocz-badanie ogólne: barwa-żółta ... częściowo wyługowane wałeczki szklisto-ziarniste pojed. w preparacie biochemia: kreatynina w surowicy 0.25 mg/dl (0.7-1.3) mocznik w surowicy 26 mg/dl(17-46) mam jeszcze całą morfologię z rozmazem (z tego podniesiona ilość bazofili i monocytów, RDW-CV 15.2: 11.0-14.5) psiak dostał Synergal na pięć dni (jako osłona po cewnikowaniu)i przykazanie powtórzenia badań po tym okresie.
Źródło: psiaki.pl/forum/viewtopic.php?t=9960


Temat: Przeszczep rodzinny po autoprzeszczepie
Nie odzywałem się jakiś czas, jestem w dobrym stanie i samopoczuciu. Wygląda, że allo przebiega bardzo łagodnie, ciągle czekałem na duży spadek parametrów krwi. Dziś mija 2 tydzień po podaniu komórek macierzystych i moje wyniki wyglądają tak: Morfologia: WBC – 1.79 [4-11] RBC – 3.2 [3-5.5] HGB – 10.9 [11-18] HCT – 30 % [35-55] MCV - 93 [80-100] MCH 34.1[26-34] RDW-CV 13.5 % [ 10-16] RDW-SD 43.6 % PLT – 69 [150-400] Biochemia: podam tylko te co odstają od normy Wapń – 8 mg/dl [8.5-10.5] ALT - 48 U/l [5-40] Tak to...
Źródło: szpiczak.org.pl/forum/viewtopic.php?t=498


Temat: Analiza ogólnego badania moczu
wyszly nadzwyczaj dobrze tym rzaem w moczu cukier jest sladowy a morfologia rewelacyjna:)))))mam pytanie czy podczas zwyklego badania moczu wykryc mozna bakkterie takie jak np chlamydioza,rzesistek czy inne? [ Dodano: 2007-08-23, 21:03 ] zrobilam rowniez ob i wyszlo 3 to chyba wydaje mi sie wporzadku:) [ Dodano: 2007-08-23, 21:09 ] HEMOGLOBINA-13,1 ERYTROCYTY-4,44 HEMATOKRYT-40,23 MCV-90,6 MCH-29,29 RDW-CV-12,03 PLYTKI KRWI-291 PDW-9,75 MPV5,5 LEUKOCYTY-7,93 THT-0,27...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=3650


Temat: Wyniki krwi
86,6 MCH 28,0 MCHC 32,4 RDW-SD 93,2 RDW-CV 12,7 PLT 198 PDW 12,2 Norma to [6,1-12] MPV 10,5 PLCR 28,1 Wzor krwinek białych: NEUT 7,22 NEUT% 68,6 Norma to [40-60] LYMPH...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Wyniki krwi
otoz dzis otrzymalem wyniki badania krwi i moczu i niezabardzo mnie zachwycily.. podam te wyniki Morfologia krwi... Erytocyty 4,71 Hematokryt 43,8 Hemoglobina 15,1 MCV 93 MCH 32,1 MCHC 34,5 RDW-CV 12,7...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Wyniki krwi
Witam, w związku z utrzymującym się od kilku tygodni stanem ogólnego zmęczenia, wieczornego kaszlu, przelotnych bólow głowy, gardła i kataru wykonałem morfologię krwi. Proszę o pomoc w analizie (mężczyzna, 28 lat), z góry dziękuję :) Morfologia: WBC: 5,2 *10^3/ul RBC: 5,62 * 10^6/ul HGB: 15,9 g/dl PLT: 164 *10^3/ul MCV: 81,9 fL MCH: 28,3 pg MCHC: 34,6 g/dl RDW-CV: 14,1 % GR: 48,4% LY: 46,4% MID: 5,2% Rozmaz krwi (mikroskop): Granulocyty pałeczkowate: 1% Granulocyty podzielone: 42% Granulocyty kwasochłonne: 6% Granulocyty zasadochłonne: 1% Monocyty: 7% Limfocyty: 42% Uwagi: Komórki limfoidalne - 1
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Zwiększona liczba płytek krwi u 3 latka
Witam. Chciałabym poprosić o pomoc w interpretacji wyników mojego 3 letniego dziecka MORFOLOGIA LEUKOCYTY-8,5 tys/ul ERYTROCYTY-4,7 mln/ul HEMOGLOBINA-12 g/dl HEMATOKRYT-35,22 % MCV-74,92 fl MCH-25,52 pg MCHC-34,1 g/dl PŁYTKI KRWI-504,1 tys/ul oznaczenie wykonano dwukrotnie LIMFOCYTY-64,1 %L INNE(EO BAZO MONO)-5,25%M NEUTROFILE-30,7 %G LIMFOCYTY5,401 K/ul INNE(EO BAZO MONO)-0,5 K/ul NEUTROFILE-2,6 K/ul RDW-CV-15,3 % PDW-8,02 fl MPV-7,72 fl P-LCR-11,02 Niby wyniki są dobre ale zaniepokoiła mnie podwyższona ilość płytek krwi oraz limfocytów. Pani doktor powiedziała że to nic,jednak ja naczytałam się w internecie i zaczęłam się martwić. Proszę o pomoc jezeli ktoś wie co może to oznaczać....
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=9563


Temat: Gardło - wycinanie migdałków
[quote="Peter"]konkretną efektywność można ocenić po ok. 4-5 msc Po 4 m-cach od zakończenia kuracji ribomunylem mam takie wyniki: Morfologia •Leukocyty 5,3 tys/ul Neutrofile 66,0 % (3,5) Inne 8,0 % (0,4) Limfocyty 26,0 % (1,4) •Erytrocyty 4,33 mln/ul •Hemoglobina 13,2 g/dl •Hematokryt 38,4 % •MCV 88,7 fl •MCH 30,5 pg •MCHC 34,4 g/dl RDW-CV 13,5 RDW-SD 40,0 •Płytki krwi 348 tys/ul MPV 8,1...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=5483


Temat: Pomoc w rozszyfrowaniu wyników
Witam Bardzo prosze o pomoc w rozszyfrowaniu wyników moich badań... Zrobiłam morfologie i niby jest że wszystko w normie ale ktoś mi powiedzial ze mam plytek krwi chyba za duzo i ze moge miec za rzadką krew czy jakoś tak :roll: i czegos tam za dużo a czegoś za malo ... Mam zaburzenia odżywiania i chciałabym wiedziec czego właśnie mam za mało a czego za dużo i co to moze ewentualnie oznaczac i czy wogole ma jakies znaczenie.... przepisze wyniki Morfologia: Leukocyty 5,3 tys/ul min-3.8 ; max-10 Erytrocyty 4.41mln/ul min3,7 max5,1 Hemoglobina 13,2 g/dl min13 max16 Hematokryt 39 % min37 max47 MCV 88,4 fl min80 max99 MCH 29.9 pg min27 max35 MCHC 33,8 g/dl min 32 max37 Płytki krwi 256 tys/ul min140 max440 Limfocyty ... tys/ul RDW-CV 13,9 % PDW 9,4 fl MPV 8,92 fl P-LCR 16,1 % co oznaczają te wyniki ? bardzo prosze o szybką odp.
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=966


Temat: Ciagle chora
Witaj Peter, mam wyniki mojego dziecka proszę o opinię czy są prawidłowe, córka ma prawie 5 lat. Morfologia Leukocyty 5,8 Erytrocyty 5,27 Hemoglobina 15,3 Hematokryt 44,2% MCV 83,92 MCH 29 MCHC 34,6 Płytki krwi 313 Limfocyty 59,81% Inne (Eo, Bazo, Mono) 7,4% Neutrofile 32,82 Limfocyty 3,5 Inne ( Eo, Bazo, Mono) 0,4 Neutrofile 1,9 RDW-CV 14,7% PDW 10,4 MPV 9,7 P-LCR 22,4%...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=8598


Temat: INTERPRETACJA WYNIKOW
Dzien Dobry ! Prosze o pomoc w interpretacji wynikow badan: OB 17 mm/h MORFOLOGIA KRWI leukocyty 6,7 tys/ul erytrocyty 3,80 mln/ul hemoglobina 11.9 g/dl hematokryt 35,3 % MCV 92,9 fl MCH 31,3 pg MCHC 33,7 g/dl Płytki krwi 220,0 tys/ul Limfocyty 31.5 % Inne ( EO. Bazo. Mono ) 7,7 % Neutrofile 60,8 % Limfocyty 2,1 tys,ul inne ( Eo, Bazo, Mono ) Neutrofile 4,1 tys/ul RDW-CV 13,5 % PDW 13,6 fl MPV 11,9 fl P-LCR 39,1 % Bardzo prosze o interpretacje tych wynikow :roll:
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=932


Temat: Prosze o interpretacje badań
Witam mam pytanie co do wyników badań co to może być GRANULOCYTY ziarnistość toksyczna obecna w cytoplażmie granulocytów ,PłYTKI KRWI LICZONE RęCZNIE 212, UWAGI na 100 leukocytów 1% stanowi wirocyt ,morfologia HCT46.7,RBC5.18,HGB15.9,WBC5.2 reszta w normie tylko RDW-CV 11.4,I PLT 119 PROSZE O ODPOWIEDZ CZY TO COś ZłEGO POZDRAWIAM
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6125


Temat: Wyniki badan
Prosze o zinterpretowanie moich wyników ponieważ nie wiem jak je odczytać? BIOCHEMIA glukoza 111 żelazo 95 IMMUNOCHEMIA TSH 3 gen. 1,46 OB 10 morfologia krwi pełnej WBC 6,21 RBC 4,56 HGB 12,9 HCT 40,3 MCV 88,4 MCH 28,3 MCHC 32,0 RDW-SD 39,7 RDW-CV 12,7 PLT 251 PDW 16,1 MPV 12,5 P-LCR 43,9 krwinki białe NEUT 3,23 NEUT% 52,0 LYMPH 2,18 LYMPH% 35,1...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=5401


Temat: Prośba o interpretację wyników krwi
proszę o interpretację wyników morfologii: WBC 11.33 RBC 4.82 HGB 14.5 HCT 43.9 MCV 91 MCH 30.1 MCHC 33.0 PLT 207 RDW-SD 42.8 RDW-CV 13.1 PDW 14.2 MPV 11.1 P-LCR 32.9...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=4265


Temat: PROSZĘ O INTERPRETACJĘ WYNIKÓW BADAŃ
MORFOLOGIA leukocyty 6.4 tys/ul erytrocyty 4.88 mln/ul hemoglobina 14.6 g/dl hematokryt 44.5 % MCV 91 fl MCH 30.0 pg MCHC 32.9 g/dl płytki krwi 298 tys/ul limfocyty 31.8 % inne(Eo,Bazo,Mono) 8.5 % neutrofile 59.7 % limfocyty 2.0 tys/ul inne(Eo.Bazo,Mono) 0.5 tys/ul neutrofile 3.9 tys/ul RDW-CV 14.5 % PDW 14.8 % MPV 8.2 fl PCT 0.244 % Rozmaz-manualnie segmentowane 45 % kwasochlonne 3...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=1214


Temat: Nie do końca na temat ale może ktoś wie...
Morfologia Leukocyty 3,8 tys/ul norma 3,8 - 10 (troche niskie chyba???) Erytrocyty - 4,14 mln/ul norma 3,7 - 5,1 Hemoglobina - 13,4g/dl norma 12,0 - 16,0 Hematokryt - 37,5 % norma ... 37 Płytki krwi - 244 tys/ ul norma 140 - 440 Limfocyty - 39,6 % ( z tych dalszych to już nic nie rozumiem ;-) ) Inne (Eo, Bazo, Mono) - 5,3 % Neutrofile - 55,1 % Limfocyty - 1,5 tys/ul Inne (Eo, Bazo, Mono)- 0,2 tys/ul Neutrofile - 2,1 tys/ul RDW-CV - 13,2 % PDW - 12,6 fl MPV - 10,2...
Źródło: mamo-tato.pl/phpbb3/viewtopic.php?t=6486


Temat: moje pierwsze wyniki
Zrobiłam pierwsze w tej ciąży wyniki! Niestety nie mam podanych norm ;( więc nie wiem czy wyszło dobrze? Czy źle? A poza tym czy przy morfologii są też różne normy w zależności od laboratorium? a u gina będę dopiero w przyszłym tygodniu Może ktoś z Was jeśli się zna to mi powie czy jest ok.? bo sie trochę martwie Krew: Hematokryt HCT ... pg RDW-CV – 13,4 % PLT - 211 10^3/ul MPV – 11,0 fl PDW – 14,1 fl P-LCR – 34,5 % Wart.b. LYM – 1,9 10^3/ul % LYM – 20,2 %...
Źródło: mamo-tato.pl/phpbb3/viewtopic.php?t=4436


Temat: brak apetytu, chudnięcie, biegunki
MCH 25,62 pg MCHC 35,7 g/dl płytki krwi 113 tys/ul RDW-CV 13 % PDW 20,51 fl MPV 14,01 fl P-LCR 60,31 % Rozmaz manualnie segmentowanie 59% kwasochłonne 13% limfocyty 22% monocyty...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=2050


Temat: brak apetytu, chudnięcie, biegunki
fl MCH 25,82 pg MCHC 35,6 g/dl płytki krwi 83 tys/ul RDW-CV 13,2 % martwią mnie natomiast znacznie podwyższone leukocyty i małopłytkowość, nasza pani doktor doradza zrobienie badania szpiku i czekamy...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=2050


Temat: Panie Jarku na pomoc! padaczka u dwuletniej suni
Alkaliczna - 48 U/L Białko - 6,2 g/dL Morfologia krwi pełnej: WBC - 11,55 Tys/uL RBC - 7,9 mln/uL HGB - 18,8 g/dL HCT - 51,5 % MCV - 69,7 fL MCH - 25,4 pg MCHC - 36,5 g/dL PLT - 203 tys/uL RDW-SD - 34,2 fL RDW-CV -14,5 % PDW - 153,9 fL MPV - 12 fL P-LCR - 40,1 % ... zdiagnozowania choroby na taką odległość. Acha nie podałam, że sunia jest sporym mieszańcem 20-25 kg może mieć domieszkę krwi labradora. Jeszcze raz proszę o jak najszybszą pomoc Pozdrawiam Iza
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=10921


Temat: Panie Jarku na pomoc! padaczka u dwuletniej suni
- 8,12 mln/uL HGB - 20,3 g/dL HCV - 70,8 fL MCH - 25 pg MCHC - 35,3 g/dL PLT - 198 Tys/uL RDW-SD - 36,7 fL RDW-CV - 15,9 %...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=10921


Temat: wyniki krwi kota - jakie sugestie?
Czy Pan doktror moze ocenic te wyniki kota: morfologia : hemakryt: 50,1 [%] krwinki czerwone: 8,95 [10 do potegi 6/ ul] hemoglobina: 14,0 [g/dl] krwinki biale: 3,89 [10 do potegi 3 /ul] wskaźniki czerwonokrwinkowe: MCV : 56,0 fl MCHC: 27,9 g/dl MCH : 15,6 pg RDW-CV : 14,5 % płytyki krwi: PLT 37 [10 do potegi 3 / ul] rozmaz reczny: bariowny...
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=1028


Temat: Wyniki krwi
Witam! Mam 29 lat i następujące wyniki badań (materiał pobierany rano na czczo) : OB - 20 MORFOLOGIA 18 PARAMETRóW Leukocyty 7,8 tys/ul przy normie min. 4,0 - max. 8,0 ~ ... 27 - 32 ~ MCHC 35,2 g/dl 30 - 37 ~ Płytki krwi 186 tys/ul 140 - 400 ~ Limfocyty 17,5 % 18 - 50 L Inne (Eo, Bazo, Mono) 2,4 % 3 - 15 L Neutrofile 80,1 % 45 -75 H Limfocyty 1,3 tys/ul Inne (Eo, Bazo, Mono) 0,1 tys/ul Neutrofile 6,4 tys/ul RDW-CV 12,7 % 11,5 - 14 ~ PDW...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: Ciagle chora
Dzisiaj zrobiłam synkowi część badań. Oto wyniki: morfologia z rozmazem: Leukocyty: 6,1 tys/Âļl 6,0 17,5 N Erytrocyty: 4,8 mln/Âļl 3,9 5,0 N Hemoglobina: 12,6 g/dl 11,0 13,8 N Hematokryt: 37,50 % 32,00 40,00 N MCV: 79 fl 72 87 N MCH: 26 pg 26 30 N MCHC: 33,6 g/dl 32,2 36,2 N Płytki krwi : 247 tys/Âļl 210 490 N RDW-CV: 13,4 % 11,6 14,8 N PDW: 13,1 fl 9,0 17,0 N MPV: 10,9 fl ... 544,00 IU/ml 0,00 45,00 H Wymazy będą chyba do tygodnia czasu. A z tych badań co wynika? Ta morfologia chyba taka sobie - niby ok, ale leukocyty na granicy normy, eozynofile poniżej...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=8598


Temat: Bardzo prosze o interpretacje
Bardzo prosze o analize mojej morfologii. Od kilku lat jest ona niezgodna z norma ( WBC,NEU, LYM, EOS, MPV) i bardzo mnie to niepokoi. Lekarz domowy twierdzi, ze nie musze sie przejmowac mnie jednak to martwi, bo przedtem morfologie mialam normalna Lapie rozne infekcje gornych drog oddechwych. ktore nie chca pomimo antybiotykow ustepowac. mam tez infekcje bakteryjne. Czy rzeczywiscie mam powod do zmartwienia? Co zrobic by polepszyc ma morfologie? Czy konieczne sa jakies dodatkowe badania? Mam 53 lata. Z gory dziekuje za odpowiedz. MORFOLOGIA KRWI OBWODOWEJ WYNIK BADANIA WBC 3,74 K/ul * NEU% ... 13,03 g/gl HCT 41,0 % MCV 87,2 fl MCH 28,3 pg MCHC 32,4 g/dl RDW-CV 15,5 % PDW 16,8 fl PLT 193 K/ul MPV 12,2 fl * PP-LCR 41,2 % PCT...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=8526


Temat: Analiza wyników badań
... max 35 Potas 3,72 norma 3,5-5,10 Sód 135 norma 136-146 Badanie ogólne moczu krew – obecna. Reszta wyników morfologii krwi w normie. Dostała skierowanie na biopsje. Czy konieczne jest to badanie...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6555


Temat: Dziwnie niska norma WBC w laboratorium
Witam, robiłem sobie ostatnio morfologię, niejako "przy okazji" (głównie to chciałem ustalić grupę krwi). Wyniki wszystkie wyszły w normie, ale niepokoi mnie trochę niski poziom leukocytów - niby jest w normie, ... krwi - 239 tys/ul (140 - 440) Limfocyty - 37,5 % (10 - 50) Inne (Eo, Bazo, Mono) - 11,5 % (0 - 19,5) Neutrofile - 51 % (37-80) Limfocyty - 1,7 tys/ul (0,6 - 3,4) Inne (Eo, Bazo, Mono) - 0,5 tys/ul (norm nie podano) Neutrofile - 2,3 tys/ul (2,0 - 6,9) RDW-CV - 12,4 % (11,5 - 14,5) PDW -...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=10878


Temat: Odwieczny problem z gardłem, uchem i zatokami
Witam, Panie Peter byłem u lekarza rodzinnego i dostałem skierowanie do laryngologa ( 21.07 wizyta). Ponadto wykonałem badania które Pan zaproponował. Oto wyniki : Morfologia krwi obwodowej ( po prawej stronie wyniki z 21.04.09) WBC 5.8 Erytrocyty 5.31 5.23 Hemoglobina 16.5 16.3 Hematokryt% 48.1 48.5 MCV 90.6 93.0 MCH 31.1 31.2 MCHC 34.3 33.7 RDW-CV % 15.0 Płytki krwi 232 278 LYM% 49.0% za wysoko 51.9 MXD% 17.0% za wysoko NEU% 34.0% za nisko 33.1 LYMPH# 2.8 MXD# 1.0 NEUT# 2.0 za nisko PDW 10.8 MPV 9.5 P-LCR 21.3 Mikroskopowy rozmaz krwi Neutrofile...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=4336


Temat: Co mi jest :(
- 30,1 MCHC- 33,3 płytki krwi - 228 limfocyty - 42,4 % limfocyty - 2,8 tys RDW-CV - 13,3 PDW - 11,3 MPV - 10 Rozmaz manualnie granulocyty segmentowane - 47 % limfocyty - 53 % a norma 48 więc podwyższone ob-2 crp-0,7 po dwóch tygodniach kolejne wyniki pracownicze w tym rtg płuc czy jakos tak rtg wsyztsko w pożadku a morfologia: WBC - 10,83 RBC - 4,52 HGB - 13,6 g/dL HCT - 40,9 % MCV - 90,5 FL MCH - 30,1 pg MCHC - 33,3 g/dL PLT - 376 RDW-SD - 40,9 FL RDW-CV - 12,6 % PDW - 12,9 FL MPV - 10,7 FL P-LCR - 31,0 % PCT - 0,40 + % wpadłam w lekka panike juz boje sie że...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=1422


Temat: morfologia
obwodowej WBC 7,20x10"3/mm"3 Erytrocyty 4,32x10"6/mm"3 Hemoglobina 13,1 g/dl Hematokryt 39,3% MCV 91,0 um"3 MCH 30,3 pg MCHC 33,3g/dl Płytki krwi 211x10"3mm"3 LYM% 44,6%(3,2) MXD% 7,5%(0,5) NEU% 47,9%(3,5) LYM# 3,2 MXD # 0,5 NEU# 3,5 RDW-CV 12,4% PDW 15,1fl MPV 10,7um"3 P-LCR 31,0% OB 18 mm/h 3. Biochemia Glukoza 77mg/dL BIOCHEMIA CRP U - czułe 6,1 mg/l
Źródło: doctormed.pl/board/viewtopic.php?t=508


Temat: Co wiem o FIPie
Hematokryt 37,3 % MCV 41,3 fl MCH 11,8 pg MCHC 28,7 g/dl Płytki krwi 83,0 tys/ul RDW-CV 18,4 % Fosfaraza alkaliczna 9,66 U/L AIAT 23,8 U/l AspAT 46,1 U/L Diastaza w surowicy 1268,10 U/L Mocznik 44,3 mg/dL Kreatynina 0,59 mg/dL I, kurcze,...
Źródło: forum.miau.pl/viewtopic.php?t=7808


Temat: Wyniki krwi
... IgM - ujemny (-) (07.04.08) rozmaz krwi GRANULOCYTY podzielone 63% kwasochłonne 1% LIMFOCYTY 36% USG (01.04.08) : Wątroba o jednorodnej strukturze, prawidłowej echostrukturze, w linii środkowo-obojczykowej 135mm. Pęcherzyk żółciowy zagięty, poza...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=48


Temat: MORFOLOGIA- LEUKOCYTOW ZA MALO...
Uprzejmie prosze o analize mojej morfologii. Od jakiegos czasu jest ona niezgodna z norma i bardzo mnie to niepokoi. Lapie rozne infekcje gornych drog oddechwych. Czy rzeczywiscie mam powod do zmartwienia? Co zrobic by ja polepszyc ? Czy konieczna jest wizyta u lekarza, jakies dodatkowe badania? Mam 53 lata. MORFOLOGIA KRWI OBWODOWEJ WYNIK BADANIA ZAKRES WARTOSCI WBC 3,74 K/ul * 4,00 - ... 87,2 fl 81,0 - 97,0 MCH 28,3 pg 27,0 - 34,0 MCHC 32,4 g/dl 32,0 - 36,0 RDW-CV 15,5 % 11,6 - 14,8 PDW 16,8 fl 9,0 - 17,0 PLT 193 ... < 6 Uprzejmie prosze o analize mojej morfologii. Od jakiegos czasu jest ona niezgodna z norma i bardzo mnie to niepokoi. Lapie rozne infekcje gornych drog oddechwych. Czy rzeczywiscie mam powod do zmartwienia? Co zrobic by ja polepszyc ? Czy konieczna jest wizyta u lekarza, jakies dodatkowe badania? Mam 53 lata. MORFOLOGIA KRWI OBWODOWEJ WYNIK BADANIA ZAKRES WARTOSCI WBC 3,74 K/ul * ... 47,0 MCV 87,2 fl 81,0 - 97,0 MCH 28,3 pg 27,0 - 34,0 MCHC 32,4 g/dl 32,0 - 36,0 RDW-CV 15,5 % 11,6 - 14,8 PDW 16,8 fl 9,0 - 17,0...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=8310


Temat: Analiza wyników badań
oraz FT4, ponieważ u mnie w domu wszystkie kobiety mają problem z tarczycą. Oto co wyszło: Morfologia Krwinki białe 11,73 (4,50-11,00) Krwinki czerwone 4,92 (3,5-5) Hemoglobina 14,0 (11,2-15,2) Hematokryt 42,6 (32,0-46,0 (%)) MCV 86,6 (80-100) MCH 28,5 (26-35) MCHC 32,9 (31,8-36,9) Płytki krwi 186 (150-450) RDW-CV 12,7 (11,5-14,5 (%)) MPV 12,2 (8-11) % neutrocytów 44,5 (45,0-70,0) %limfocytów 45 (20-45) % monocytów 6,8...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=6555